Eventing op zaterdag 12, zondag 13 en zondag 20 oktober 2019

15-03-2019 Dit jaar weer LRV en VLP wedstrijd op de terreinen van Merksplas kolonie

In 2019 zal er het 2de en 3de weekend van oktober weer een eventing doorgaan. In het 2de weekend van oktober bijten we de spits af met de eerste eventing van het nieuwe winterseizoen van LRV.  Op 12 oktober verwelkomen wij de pony's van LRV alsook de reeksen Aspiranten en Beginnelingen van de paarden. Zondag 13 oktober staat helemaal in het teken van de paarden. we zien dan alle reeksen van Aspiranten tot en met Zwaar.  En een week later sluiten we het VLP seizoen af met de Beker van België in de klasse Licht.

16-05-2018 Provinciaal ruitertornooi en Nationaal ponytornooi maar voor één keer geen LRV cross

In 2018 richt LRV Merksplas eind september het provinciaal ruitertornooi en het nationaal ponytornooi in. Deze inrichtingen vragen veel tijd van de LRV leden en daarom werd beslist om 2 weken na die wedstrijden geen LRV cross te organiseren.  Omdat wij op 21 oktober wel onze VLP wedstrijd op de kalender hadden staan werd er in het weekend van 13 en 14 oktober alsnog genoten van de prachtige cross. Iedereen kon vrij inschrijven voor een oefencross. Dit is iets wat gesmaakt werd door de deelnemers.  Alles verliep in een zeer ontspannen sfeer en ruiters en paarden konden genieten van de vele hindernissen en het mooie springparcours.

 

20-08-2017  Aanlegtest jonge BWP paarden

 
De eventingsport zit duidelijk in de lift wat blijkt uit het stijgend aantal deelnemers aan Eventing wedstrijden. Hiervoor worden de laatste jaren terug meer paarden gebruikt die zeer veelzijdig zijn en ets minder hoog in het bloed staan, zodat het BWP paard hiervoor uiterst geschikt is.
 
Een goed eventingpaard beschikt over heel wat kwaliteiten. Zo moet het een goede dressuuraanleg hebben. In de dressuur moet het paard een goede houding en uitstraling hebben, gehoorzaam zijn en goed bewegen waarbij de galop de voornaamste gang is.
 
Bij het springen moet het eventingpaard voorzichtig zijn en een goed reactievermogen op de sprong hebben.
 
Tijdens de cross-country moet het eventingpaard moed, loop- en uithoudungsvermogen en intelligentie vertonen.  
 
Via de aanlegtest Eventing wordt de mogelijkheid geboden om getalenteerde jonge BWP paarden van 4 en 5 jaar te scouten. Deze aanlegtest zal plaats vinden in de reeks Beginnelingen van de LRV Eventing wedstrijd van Merksplas 08/10/2017.
 
Deze accommodatie leent zich uitstekend leent om de eigenschappen van een jong eventingpaard optimaal te kunnen beoordelen.
- Inschrijving
Er kan tot 24 september 2017 ingeschreven worden. Let wel op dat de combinatie ook ingeschreven is in de klasse Beginnelingen van de LRV Eventing wedstrijd – Merksplas 08/10/2017. (via LRV)
 
Inschrijven kan online via: www.belgian-warmblood.com. In de slider staat de groene knop ‘Inschrijving Events’, via deze weg kan u inschrijven voor dit evenement ‘Aanlegtest Eventing 08/10/2017 – Merksplas’. 

 

 

15-08-2016

Eerder dit seizoen moesten wij omwille van de aanhoudende regen afgelasten. Hierdoor vielen ook het BK pony's en junioren letterlijk en figuurlijk in het water.  Na overleg en in samenspraak met de verschillende betrokken partijen werd een nieuwe datum gevonden.  CNC Merksplas zal dit jaar doorgaan op zondag 16 oktober 2016. Ook de BK’s van de pony’s en de junioren zullen tijdens deze wedstrijd verreden worden zoals eerder gepland.

We bedanken de verschillende betrokken partijen om mee te zoeken naar een oplossing en wensen de ruiters veel succes!  

 

01-07-2016

Door de aanhoudende regenval liggen de terrein er zeer nat bij. Hierdoor moeten wij spijtig genoeg onze wedstrijd van 10 juli afgelasten. Er wordt in overleg met de betrokken partijen gekeken en gezocht naar een oplossing.

 

03-05-2016

Vandaag kregen we de vraag of we de organisatie van het Belgisch Kampioenschap Pony's zouden willen organiseren.  Wij als organisatie hebben hier positief op gereageerd en we zullen alles in het werk stellen om er een prachtig kampioenschap van te maken.

Wij heten iedereen van harte welkom.

15-08-2016